• Hronika

  Ухапшен Прокупчанин у Сврљигу због шверца цигарета

   

   

  Nis, sverc cigareta, foto Policijska uprava 3Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу пресекли су још један ланац трговине акцизном робом и запленили 31.000 паклица цигарета, чија се вредност процењује на око 30.000 евра.

  Том приликом, ухапсили су Д.И. (33 ) из Прокупља, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела недозвољена трговина и недозвољени промет акцизних производа по Закону о пореском поступку и пореској администрацији.

  Nis, sverc cigareta, foto Policijska uprava 2Сумња се да је Д.И, највероватније на територији АП Косово и Метохија набавио већу количину цигарета без акцизне маркице, које је својим камионом марке „даф“, са приколицом покушао да превезе ради даље продаје, али је спречен брзом и ефикасном акцијом полиције на магистралном путу Ниш-Зајечар, у близини Сврљига.

  Том приликом, полиција је у приколици камиона пронашла 31.000 паклица цигарета марке „асхима“ без акцизне маркице, које су биле прекривене стиропором.

  Цигарете и камион су одузети, а полиција је у рад укључила и Одсек пореске полиције у Нишу.

  По налогу Основног јавног тужилаштва у Нишу, Д.И. је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведен тужиоцу.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com