• Gradovi

  Srpska lista: Poništavanjem izbora u Partešu Priština zadire u izbornu volju Srba

   

   

  Srpska lista ocenila je večeras da je poništavanje rezultata lokalnih izbora u opštini Parteš, u kojoj je kandidat te liste Dragan Petković pobedio sa 59 odsto glasova, politička odluka Prištine kojom se na najgrublji način zadire u izbornu volju gradjana srpske nacionalnosti.

  Lista je u saopštenju navela da se Izborni panel za žalbe i predstavke „stavio u službu onih koji žele da u srpskim opštinama, mimo volje naroda, instaliraju poslušnike čiji bi zadatak bio da rade protiv interesa srpskog naroda“.

  „Ubedljiva pobeda kandidata Srpske liste ne može se poništiti postizbornim pseudopravnim marifetlucima jer niko ne može da pobedi volju naroda. Srpska lista će pobediti na svim izborima, koliko god puta oni bili ponavljani, jer srpski narod je nedvosmisleno stao iza nas i naučio da pobedjuje, i ništa i niko mu više to ne može oduzeti“, navodi se u saopštenju.

  Ocenjuje se da će posledice „neiskrenog odnosa prema Srpskoj listi i srpskom narodu osetiti svi oni u Prištini koji misle da ćemo biti samo dekor u institucijama“.

  „Jasno i odlučno ćemo se izboriti za položaj i prava koja pripadaju srpskom narodu na Kosovu i Metohiji“, navela je ta lista.

  Po podacima kosovske Centralne izborne komisije, na lokalnim izborima održanim 22. oktobra, kandidat Srpske liste za gradonačelnika Parteša Dragan Petković osvojio je 59 odsto glasova.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com