• Gradovi

  Stamatović: Vučić da pita zapadne kartrografe o prisajednjenju Baranje Srbiji

   

   

  Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) i prvi covek opstine Cajetina dr Milan Stamatović pitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li će za stogodišnji jubilej biti ispoštovana odluka Velike narodne skupštine u Novom Sadu o priključenju Baranje Srbiji.

  Stamatović je u saopštenju ocenio da se Vučić na sastanku povodom obleževanja prisjedinjenja Vojvodine Srbije „pozerski slikao“, istakavši da je njegova obaveza da postavi nekoliko važnih pitanja svojim „prijateljima kartografima“ iz Brisela, Berlina i Vašingtona.

  Stamatović je ukazao i da je prvo pitanje koje Vučić treba da postavi je da li će za stogodišnji jubilej, biti ispoštovana odluka Velike narodne skupštine u Novom Sadu o priključenju Baranje Srbiji.

  „Kada će konačno biti realizovano istinsko ujedinjenje Srbije sa zemljama nezavisne države Srba, Hrvata i Slovenaca, nastalim na razvalinama Austrougarske“, naveo je on.

  Stamatović je zatražio od Vučića i ostalih državnih predstavnika da „prestanu da obmanjuju javnost da se Srbija „ujedinila“ sa takozvanom Državom Srba, Hrvata i Slovenca“.

  Naveo je da je istina sadržana u „Odgovoru na Adresu Narodnog vijeća SHS“ u kome regent Aleksandar Karadjordjević objašnjava da se „proglašava ujedinjenje Srbije sa zemljama nezavisne države Slovenaca, Hrvata i Srba, a ne sa državom Slovenaca, Hrvata i Srba“.

  On je zatražio od Vučić da kaže „svojim zapadnim nalogodavcima da Srbija“ nije otimala ili okupirala Staru Srbiju i Južnu Srbiju, odnosno današnje Makedoniju i Kosovo i Metohiju nego su te teritorije posle balkanskih ratova, dakle ponovo, postale deo jedinstvene i celovite teritorije Srbije.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com