• Gradovi

  СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА 14. „URBAN FEST 2018“

   

   

  Парк „Чаир“ се од 1. до 5. септембра претвара у прави „urban land“, јер ће се управо тамо одржати 14. по реду фестивал студентских позоришних сцена „URBAN FEST“.

  Љубитеље позоришта и ове године очекују одличне представе, талентовани глумци, али и бројне новине.

  Студентски културни центар Ниш са задовољством обавештава љубитеље позоришта да се „URBAN FEST“ 2018.  одржава током првих пет дана септембра.  Новина коју од ове године је да ће се, од сада, фестивал сваке године одржавати у другој градској општини – овога пута то је ГО Медијана. Током свих дана трајања фестивала представе ће се играти у парку „Чаир“, испред и иза зграде Дечијег центра.

  Сваке вечери играће се по две представе, прва од 20.30 ч, а друга од 22.30 ч. Ново је и што ће на фестивалу први пут постојати две селекције – аматерских позоришта, као и факултета и академија драмских уметности.

  На фестивалу „URBAN FEST 2018“ биће одиграно десет представа, од тога девет у такмичарском делу, а оцењиваће их жири у следећем саставу : Ивана Недовић, глумица Народног позоришта у Нишу, Зоран Цветковић , глумац и редитељ и Ангелчо Илиевски , редитељ и асистент на Факултету драмских уметности у Скопљу, који је и председник жирија. Уметнички директор фестивала и селектор представа је глумац Народног позоришта Александар Михаиловић.

  Иначе, последњег дана фестивала 5. септембра, у оквиру обележавања Дана Републике Српске у Србији, играће се представа „Неизговорени гласови“, бањалучког позоришта.

   „URBAN FEST“ ове године има и специјални жири– студенти Филозофског факултета бираће најбољи глумачки пар.

  Програм је потпуно бесплатан.

  Д.К.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com