• Crna Gora

  U Podgorici nema zvanične potvrde zabrane ulaska srpskih intelektualaca u Crnu Goru

   

   

  Crnogorska policija, ni najviši predstavnici vlasti nisu se još oglasili, niti je moguće dobiti zvaničnu potvrdu napisa da je ulazak u Crnu Goru zabranjen srpskim intelektualcima, među kojima i književniku Matiji Bećkoviću.

  Mediji u Podgorici prenose izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je ministrar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u razgovoru s crnogorskim kolegama dobio potvrdu da je ulazak u Crnu Goru zabranjen Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, i političaru i pravniku Dejanu Miroviću.

  Potpredsednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović je danas tokom sednice Skupštine rekao da je na zahtev Demokratskog fronta odlučeno da zaseda Kolegijum i da udu pozvani predstavnici MUP-a da bi dali informacije o tome. DF je oštro kritikovao odluku o zabrani ulaska te grupe lica u Crnu Goru.

  Književnik Matija Bećković saopštio je da nije dobio rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru i agenciji MINA je kazao da je iz medija čuo za zabranu.

  „Ako je to istina, ne znam da li se odnosi na mene živog ili mrtvog, pošto sam nameravao, kad umrem, da živim u Crnoj Gori“, rekao je Bećković.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com