• Gradovi

  Видоје Пурић: Доњи Добрић дражи од Сент Тропеа

  ПРВИ СУСРЕТ СА ДИЈАСПОРОМ

  Министар у Влади Србије Милан Кркобабић, задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа, данас је у Палати Србија одржао први у низу најављених састанака са српском дијаспором на тему сарадње и улагања у задругарство у Србији.

  Делагација срба из Француске на челу са Видојем Пурићем, истакнутим представником наше дијаспоре у Француској и добитником награде „Медаља града Париза“, подржала је у потпуности иницијативу министра и исказала снажно интересовање и спремност дијаспоре у Француској да своја средства али и стечено знање уложе у оснивање нових и оснаживање постојећих задруга у Србији.

  „Наша дијаспора годишње улаже око 5 милијарди долара у Србију“ рекао је Пурић „а с обзиром да боље од сваког странца разумемо услове и менталитет краја из ког смо потекли време је да тај новац не улажемо више стихијски, већ у сврху утемељеног заједничког интереса“.

  Министар Кркобабић је истакао како је активно учешће наших људи из иностранства један од важних елемената у овом, за Србију веома значајном пројекту, јер сада радимо на стварању модерних, европских специјализованих задруга. „Наши људи у иностранству желе јачу сарадњу са матицом, да се њихов глас чује и уважи и да осим новца пренесу овде знања и искуства која су стекли.“

  Дијаспора је одлучна да улагањем у свој завичај поспеши његов развој, али и да свој допринос побољшању материјалног стања локалних заједница јасно дефинише, учествује у раду и праћењу реализације посла и коначно оствари и сопствени профит.

  „Када бих могао да будем, са овиме што сам до сада створио, само мали камен који би укочио кола Србије да иду низбрдо, био бих срећан човек“ рекао је Пурић и нагласио како му је место из кога је потекао увек драже од светски атрактивне дестинације Сент Тропеа, у коме сада живи.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com