• Gradovi

  Влада Србије тврди да наставља са инвестицијама у нишки аеродром, али се линије ипак гасе

  Влада Србије наставља са инвестицијама у нишки аеродром, до краја године улажемо још 180 милиона динара

   Нишки аеродром је за Србију стратешки важан и Влада Србије ће наставити да у њега инвестира како би се додатно подигли квалитет услуга и безбедност, што је предуслов успешног пословања “Константина Великог” и интереса авио-превозника да лете из Ниша.

  Отварање нових линија од 2014. године омогућено је управо улагањем у инфраструктуру и опрему нишког аеродрома, о чему најбоље говори повећање броја путника са 1.335 у 2014. на 331.582 у 2017. години.

  У истом периоду, Република Србија је уложила у нишки аеродром укупно 9,8 милиона евра, укључујући помоћ у новцу и опреми коју је Аеродром „Константин Велики“ добио од ваздухопловних предузећа и институција у власништву државе, као и помоћ и трошкове граничне полиције и Управе царине.

  До краја 2018. Влада ће за потребе пословања нишког аеродрома уложити додатних 180 милиона динара, или око 1,5 милиона евра, превасходно за омогућавање несметаног функционисања нишког аеродрома у условима ниских температура, снега и леда.

  Одлуке о успостављању и укидању линија мотивисане су понудом аеродромске инфраструктуре у региону и профитабилношћу конкретних рута.

  С обзиром на то да комерцијални услови за постојеће линије на нишком аеродрому нису мењане, а да су аеродромске услуге од 2014. значајно унапређене, разлози за укидање одређених линија у домену су пословне политике авио-компанија и њихове процене о профитабилности одређених линија.

  Стратешко опредељење Владе Србије да улаже у нишки аеродром, као и његово позиционирање као алтернативног аеродрома београдском Аеродрому “Никола Тесла”, омогућава да развој “Константина Великог” не зависи од одлука о судбини појединих линија, већ да нишки аеродром остане конкурентан, а тиме и пожељан партнер већем броју авио-компанија заинтересованих за летове из овог дела региона.

  КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ

  МИНИСТАРСТВО ГРАЂЕВИНАРСТВА,

  САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ

  ПРЕС СЛУЖБА

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com