• BG

  За четири године 202 милиона за РТВ Нови Пазар

  Нови Пазар је у последње четири године исплатио близу 222 милиона динара за суфинансирање медијских пројеката што га сврстава у сам врх, где су знатно већи и богатији градови, локалних самоуправа по висини средстава издвојених за подршку пројектима јавног информисања.

  Више новца од Новог Пазара у том периоду издвојили су Београд (преко 331 милион динара) и Нови Сад (близу 252 милиона динара), док је Ниш (221,7 милиона динара) издвојио готово исто.

  Сва три града имају знатно веће буџете па је тако Ниш у претходне четири године у градској каси располагао са четири пута више новца од Новог Пазара, буџети Новог Сада били су већи за око десет пута, а Београда за чак четрдесет пута.

  Готово 90 одсто додељених средстава из буџета Новог Пазара, односно 196,8 милиона динара или близу 1,7 милиона евра, припало је Радио телевизији (РТВ) Нови Пазар, медију блиском локалној самоуправи и владајућој Санџачкој демократској партији.

  То, некада Јавно предузеће за информисање, је на конкурсу расписаном за три године, 2016, 2017. и 2018. годину, из градске касе добило 151,2 милиона динара, док је локална самоуправа ове године њихов пројекат подржала са 45,6 милиона динара.

  РТВ Нови Пазар је у претходне четири године добила још око пет милиона динара на конкурсима које је расписивало Министарство културе и информисања што је, са укупном подршком од скоро 202 милиона динара, сврстава међу медије који су добили највише новца на медијским конкурсима.

  Нови Пазар је на конкурсу за 2019. годину са по 480.000 динара подржао и пројекте удружења “Јоurnalistic plan” и “Локал медиа план”, а са 264.000 динара НВО “Репер”, чији су оснивачи или представници новинари РТВ Нови Пазар.

  Знатно мање новца на претходна два конкурса Новог Пазара добили су телевизија Јединство (10,8 милиона динара), која је у међувремену престала да емитује програм, Новинска агенција Бета за радио Сто плус (пет милиона), Данас (2,5 милиона), Емедиа (близу два милиона) и Yu radio (1,8 милиона динара).

  Извор: Бета

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com