• Južna Srbija

  106.ROĐENDAN BIBLIOTEKE U VLASOTINCU

  106.ROĐENDAN BIBLIOTEKE

  Vlasotinačka biblioteka „Desanka Maksimović“ obeležila je sinoć 106.godišnjicu postojanja i rada.

  U Valčićevoj palati otvorena je izložba crteža učenika pod naslovom Moja prva knjiga, a najmlađem i najstarijem čitaocu tradicionalno su dodeljene zahvalnice i pokloni.

  Zahvalnice su pripale i predstavnicima ustanova sa kojima biblioteka godinama uspešno sarađuje, kao i darodavcima knjiga.

  -Jedna smo od retkih biblioteka koja ima izdavačku delatnost. U skladu sa savremenim trendovima arhiviranja sprovodimo i digitalizaciju,  a veoma često organizujemo kulturne događaje  – rekao je direktor Srba Takić.

  Ovom prilikom učenici gimnazije izveli su resital „Ljubav je izvor snova“, povodom 120 godina od rođenja Desanke Maksimović, čije ime nosi biblioteka u Vlasotincu, a otvorena je i izložba „Mostovi Vlasine – svedoci vremena“.

  Vlasotinačka biblioteka osnovana je daleke 1912.godine. Danas raspolaže sa više od  70.000 knjiga. Značajan deo knjižnog fonda stradao je u velikom požaru 2008.godine. Nakon toga, sredstvima EU Progresa obnovljena je zgrada, nekadašnja Gigan kuća, ali su neki primerci knjiga zauvek nestali.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com