Južna Srbija

Solidni rezultati srpskih plivaca na Evropskom juniorskom prvenstvu

Helsinkiju na Evropskom juniorskom prvenstvo u plivanju najbolji niški plivač Petković Andrija predstavljao je Srbiju u 3 discipline, 50m i 100m ledjnim stilom, kao i u disciplini 100m kraul.

Takodje Andrija je bio član štafete na 4x100m i 4x200m kraul.

Srbiju je  predstavljalo ukupno 8 plivača, a to su pored Andrije: Dušan Babić, Uroš Đoković, Boris Lačanski,  Nina Stansavljević, Milica Opačić, Dorotea Bukvić, Andrea Todorović.


Petković Andrija je najbolji plasman ostvario u disciplini 100m kraul, u kojoj je sa vremenom 52.25 zauzeo 35. mesto u konkurenciji 79 najboljih juniorskih plivača u Evropi u ovoj disciplini!!!

Andrija je u disciplini 50m ledjnim stilom zauzeo 37. mesto sa vremeonom 27.07, dok je u disciplini 100m ledjnim stilom zauzeo 50. mesto sa vremenom 59.87.

Zadovoljni smo Andrijinim nastupom na najvećem takmičenju u dosadašnjoj karijeri.

Imao je prilike da se oproba  sa najboljim plivačima Evrope,a s obzirom da je i naredne godine u kategoriji starijih juniora, nadamo se da će tada imati još bolje plasmane.

U skladu sa načelnim dogovorom iz naše ranije komunikacije, obaveštavam Vas o aktivnostima našeg kluba o kojima će te, nadam se, informisati javnost. Ukoliko su vam potrebne dopune možemo se čuti telefonom. 

D.K.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh