Gradovi

Nikolić sa direktorom kompanije „Mulk Holding“

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Abu Dabiju sa direktorom kompanije „Mulk Holding“ Šadžijem ul Mulkom o saradnji u oblasti investicija a između ostalog je bilo reči o investiciji vrednoj 20 miliona evra, kojom bi se otvorilo novih 100 radnih mesta u Srbiji.

Nikolić je konstatovao da su bilateralni odnosi Srbije i UAE izvanredni i da je ekonomski aspekt te saradnje primer za čitav svet, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

„Vi ste prepoznali Srbiju kao atraktivnu destinaciju za investicije i mi smo veoma zahvalni na tome“, rekao je predsednik i dodao da su sinergija srpskog znanja, odličnog geografskog položaja i prirodnih bogatstava sa jedne strane, i iskustva, kao i kapitala koji dolazi iz UAE sa druge, recept za uspeh.

On je dodao da Srbija ima prijatelje u svim delovima sveta.

„Mi smo obnavljali stara i uspostavljali nova prijateljstva i ja sam posebno ponosan na iskreno prijateljstvo sa šeikom i narodom UAE“, podvukao je predsednik Srbije.

Direktor kompanije „Mulk Holding“ se zahvalio predsedniku na podršci i ličnom zalaganju za realizaciju investicije te kompanije i izrazio nameru da i dalje ulaže u Srbiju.

Multinacionalna kompanija „Mulk Holding“, koja zapošljava više hiljada ljudi u 11 zemalja u svetu, posluje u Srbiji preko firme „Alubond Europe“ u Banatskom Karlovcu od 2010. godine.

U proširenje proizvodnje i novi najmoderniji pogon za proizvodnju aluminijumskih kompozitnih panela i izgradnju nove fabrike biće uloženo preko 20 miliona evra i zaposliće novih 100 radnika.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh