Gradovi

Naslovna strana za sredu 17. maj, 2017. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 17. maj, najviše pišu o rezultatima posete delegacije Srbije predvodjene premijerom Aleksandrom Vučićem Kini, kao i dešavanjima na Kosovu i odnosima Beograd-Priština.

ALO – Pod naslovom „Vučić Kinezima važniji i od Tita“, list piše o višednevnoj poseti delegacije Srbije Kini. „Haradinajev klan zida po Srbiji“, list piše da nekadašnje vodje Oslobodilačk vojske Kosova novac od šverca oružja „peru“ kroz gradjevinsku industriju u Beogradu. „Amerikanci na Goču“, o zajedničkoj vežbi specijalnih jedinica.

BLIC – „Jelenu je ubio čovek iz Borče“, o ubistvu pevačice Jelene Marjanović govori njen suprug. „Očekujemo pomoć za Bor“, tekst posvećen poseti delegacije Srbije Kini. „Optužnica protiv Darka Šarića pada zbog Hrvata“, o optužnici kojom se Šarić tereti za organizova šverca više tona kokaina iz latinske Amerike.

VEČERNJE NOVOSTI – „Učvrstićemo partnerstvo Srbije i Kine“, o boravku delegacije Srbije u Kini. Pod naslovom „Amerika branila Vokerovu obmanu“, list piše o poslednjoj sednici Saveta bezbednosti UN. „Moguće povećanje penzija do pet odsto“, o tome da bi penzionerima kojima su penzije smanjene pre tri godine, mogle da budu povećane pet odsto. O efektima i posledicama novih pravila za registraciju automobila „Traži se pojas više u radnjama i na autootpadima“.

DANAS – Savetnik kosovskog predsednika i bivši jugoslovenski političar Azem Vlasi za list kaže „Retorika Haradinaja služi samo za nerviranje Beograda“. O pripremama za registraciju novog opozicionog pokreta „Janković u nedelju drži osnivačku skupštinu“. List navodi da je premijer odustao od ideje da pronadje druge izvore energenata za domaću industriju „Vučić ‘promenio ploču’, nema zamene za ruski gas“.

INFORMER – „Dodika što pre uništiti i uhapsiti“, list piše da „prema planu Zapada“, predsednik Republike Srpske mora da bude sklonjen sa te funkcije do 1. septembra.

KURIR – Pod naslovom „Vlada spiskala miliona na bazene i roštilj“, list piše o rekonstrukciji devet vila u vlasništvu države. „Srbi, čeka vas pogrom, velika Albanija sve bliža“, list piše da je predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio Srbiju na moguće sukobe.

POLITIKA – O rezultatima posete delegacije Srbije, koju je poredvodio premijer Aleksandar Vučić Kini „Potvrda specijalnih veza Beograda i Pekinga“. O sudbini borskog basena „Dva tendera spasavaju Bor“. Medjunarodni odnosi i obaveštajne igre „Tramp gurnuo prst u ‘Pet očiju'“.

SRPSKI TELEGRAF – „Rat na Balkanu počinje 11. juna“, list piše da je Rusija upozorila Srbiju na rat. „Vučić dočekan kao Tito“, o poseti delegacije Srbije Kini. „Srbija će NATO zemlje da gadja raketom Šumadija“, list piše da raketa domaće proizvodnje ima domet 300 kilometara.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh