Gradovi

Lončar: Gradjani da podignu zdravstvene knjižice do 15. septembra

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je danas gradjane da podignu zdravstvene kartice u svojim filijalama do 15. septembra.

Lončar je za Radio-televiziju Srbije kazao da ukoliko bude potrebno radiće se prekovremeno popodne, subotom i nedeljom, kako bi svi gradjani do polovine septembra podigli zdravstvene kartice.

„Izvinjavama se gradjanima na onome što se desilo. Nisam taj koji će reći odgovorni su gradjani, krivi su neki drugi. Ispitaćemo to do kraja, jer od tih stvari zavise nam druge poput E-recepta i drugih stvari u medicini“, rekao je Lončar

Lončar je podsetio da je iz Zavoda za izradu novčanica dobio obaveštenje da su 13. jula sve knjižice isporučene i da ne postoji više nijedan zahtev za izradu.

Govoreći o izgradnji Kliničkog centra u Nišu, Lončar je kazao da je najbitnije da će taj zdravstveni centar primiti pacijente do kraja godine.

„Ja sam nisam i ne bih uspeo da završim taj posao i da ga realizujem. Kod nas nemamo još uvek to da se podrazumeva da kada imate ugovor da se posao završi na vreme. Bilo je neophodno da se uključi predsednik Srbije (Aleksandar Vučić) i njegov autoritet“, rekao je Lončar.

Vučić je nedavno rekao da su radovi na izgradnji i opremanju novog Kliničkog centra u Nišu vredni oko 50 miliona evra, kao i da bi trebalo da budu završeni do 15. oktobra, a prve pacijente ta zdravstvena ustanova mogla bi da primi krajem godine.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh