BG

PSS: Policajac preminuo zbog nove sistematizacije u MUP-u. MUP: Skandalozne tvrdnje sindikata

 

 

Policijski sindikat Srbije (PSS) izrazio je saučešće porodici radnika Sektora unutrašnje kontrole u Ministarstvu untrašnjih poslova (MUP), koji je preminuo danas po prijemu rešenja o smeni s radnog mesta na kojem je do sada radio.

Rešenjem, prema nedavno usvojenoj sistematizaciji, trebalo je da bude prebačen na mesto koordinatora u saobraćajnoj policiji, zbog čega je u predstojećim danima najavio proteste.

„Nažalost, dešava se ono o čemu smo upozoravali od avgusta: da nova sistematizacija u MUP-u neće biti profesionalna, da će biti diskriminatorska i politička, kao i da će uzrokovati smanjenje zarada policajaca i tragedije. U toku je podela rešenja po novoj sistematizaciji, a našem kolegi Željku L. kada je primio rešenje kojim je skrajnut sa mesta na kom je godinama odgovorno radio, pozlilo je i nažalost preminuo je“, navodi se u saopštenju PSS-a.

U saopštenju se navodi i da je Željko L. imao nekoliko godina do odlaska u penziju i da je novim rešenjem trebao da bude rasporedjen na niže radno mesto sa „značajno manjom platom“.

„Ovo je samo najdrastičniji primer šta se dešava ovom nakaradnom sistematizacijom, gde se karijerni i profesionalni policajci prebacuju na radna mesta, daleko niža od njihove kvalifikacije i iskustva. Napominjemo da su nova rešenja kod većine policijskih službenika izazvala velike zdravstvene probleme kao i nezadovoljstvo, prvenstveno brigom za porodicu i egzistenciju“, saopštio je PSS.

Taj sindikat je dodao da imaju informaciju da se nekoliko desetina policajaca obratilo psiholozima MUP Srbije zbog novih radnih mesta, kao i da se trenutno odvija „potpuno gušenje radnih prava zaposlenih od strane MUP-a, na čelu sa ministrom Nebojšom Stefanovićem“ i diskriminacija radnika.

„Pošto ministar Stefanović posmatra srpsku policiju i MUP kao privatnu firmu, a zaposlene kao brojeve i ne želi da se razgovorom rešavaju problemi, u danima koji dolaze biće organizovani protesti policije i svih zaposlenih u MUP Srbije. Nećemo stati dok se pravda ne vrati u policiju i ne isprave greške koje su dovele do ovakve tragedije“, izjavio je predsednik PSS-a Veljko Mijailović.
MUP: Skandalozne tvrdnje sindikata da je smrt policajca povezana s njegovim premeštajem
Nаčelnik Sektorа unutrаšnje kontrole MUP-а Drаgаn Kujundžić ocenio je večeras skаndаloznim i netаčnim tvrdnje Policijskog sindikаtа Srbije (PSS) dа je radnik iz njegovog sektora Željko L. preminuo po prijemu novog rešenjа o premeštаju.
„Apsolutnа je neistinа dа je smrt kolege Željkа L, koji je nаžаlost preminuo od posledicа izlivа krvi u mozаk, povezаnа sа premeštаjem, jer njemu nikаkvo rešenje nije ni uručeno“, rekao je Kujundžić, a navodi se u saopštenju policije.

Dodao je da se Željko L., zbog zdrаvstvenih problemа od 24. septembrа ove godine nаlаzi nа bolovаnju i da je pre šest dana primljen u bolnicu.

„Zаto su ovаkve zloupotrebe jedne trаgedije, od strаne Policijskog sindikаtа Srbije, potpuno nezаmislive i nedopustive“, naveo je Kujundžić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh