Novosti online

Звезда победила Партизан у неизвесној завршници

Звезду је до победе предводио Џо Регланд са 18 поена, док је 16 додао Мајкл Оџо. У екипи Партизана истакли су се Вања Маринковић и Џок Лендејл са по 13 поена, а 12 је додао Огњен Јарамаз.

Црвена звезда је нешто боље почела утакмицу пред око 5.000 гледалаца у хали „Александар Николић”, Бранко Лазић је с пет поена предводио свој тим, који је у два наврата долазио до шест поена предности.

Партизан је у уводним минутима има доста проблема у шуту из игре, али су ипак успели да промене ситуацију серијом 8:0 у финишу прве и почетком друге четвртине. Та серија продужена је до 17:4, а предводили су је Вања Маринковић и Џок Лендејл, па су црно-бели у једном тренутку водили са 29:21.

Звезда је после лошег периода игре серијом 7:0 дошла до изједначења – 32:32, али је пет секунди пре краја полувремена Раде Загорац с линије за слободна бацања довео Партизан до нове предности с којом се отишло на прву паузу.

На почетку другог полувремена Звезда је експресно дошла до преокрета и вођства од 40:34, пошто су Регланд и Лазић погодили за три, а Берон је потом изнудио неспортски фаул Николе Јанковића и оба пута погодио са линије за слободна бацања, преноси Бета.

Серију Звезде окончао је полагањем Огњен Јарамаз после два и по минута игре у трећој четвртини. У тим тренуцима поени Јарамаза нису много уздрмали црвено-беле, пошто је тим Милана Томића у два наврата одлазио на осам поена предности.

Ситуација се ипак променила у завршници када је Партизан у новој серији дошао дао изједначења, али је Звезда ипак пред последњу четвртину успела да дође до 52:48.

Захваљујући Лендељлу, али и Ренфроу, Партизан је успео да преокрене, а имао је и прилику да дође до убедљивијег вођства од пола коша, међутим, Огњен Јарамаз није био најуспешнији с линије за слободна бацања.

Деловало је да ће Звезда мирно ући у завршницу утакмице, с обзиром на то да је имала четири поена предности и неколико напада да стекне убедљивије вођство, али је Партизан после офанзивних скокова, те тројки Лендејла и Јарамаза повео са 68:66.

Регланд је брзо поентирао за два и донео изједначење, те је Јарамаз у наредном нападу изгубио лопту. Плејмејкер Звезде је потом отишао на линију за слободна бацања и оба пута погодио за 70:68 на 10 секунди пре краја меча.

После тајм-аута Андрее Тринкијера, одигран је напад за Маркуса Пејџа, али он није био прецизан за три, а Кејси Риверс, који је дебитовао на овом мечу, уписао је дефанзивни скок и изнудио фаул. Он ипак није погодио ниједно бацање и решио питање победника, али црно-белима није остало времена за напад.

Звезда је прва на табели АБА лиге са 19 победа из 20 утакмица, док је Партизан четврти са 13 тријумфа и седам пораза.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh