Novosti online

Лепа слика рукомета из Београда

Наши рукометаши прексиноћ у „Штарк арени” нису успели да савладају једну од најбољих репрезентација на свету, Хрватску, али је српски рукомет и поред ремија (25:25) однео једну малу, али вредну победу. У време кад српски спортисти морају да спасавају живу главу на гостовањима у Хрватској, догодио се меч у којем је српска публика, и то она најмлађа, аплаудирала хрватским рукометашима и руковала се с њима при изласку са паркета. Рећи ће неко да је ово била срећна околност – пошто је улаз био бесплатан па је у дворану дошао и „нетипичан” спортски свет (хулигани ваљда не долазе кад је нешто бесплатно…) – али то никако не умањује утисак да се један спортски догађај између Србије и Хрватске одиграо у лепој атмосфери, пред око 8.000 сведока.

„Хрватски репрезентативци били су срдачно дочекани у београдској ’Штарк арени’, где су домаћи навијачи већим делом двобоја коректно навијали. Надамо се да ће тако бити и у Задру”, наводи се у извештају загребачког „Вечерњег листа” који, ипак, примећује да није прошло без провокација (реч је о једној заиста малој групи навијача): „Српски навијачи начелно су коректно навијали док су се њихови рукометаши надметали с хрватским колегама, али у наставку утакмице ипак су почели провоцирати скандирањем Вуковар – Србија.”

Хрватска репрезентација није била задовољна својом игром, али се после меча похвалила фотографијом на „Твитеру”, на којој се види да су свлачионицу у „Штарк арени” оставили беспрекорно дотераном и чистом. Нашим рукометашима сигурно неће бити тешко да им сутра у дворани „Крешимир Ћосић” парирају у томе, међутим, сада се намеће питање да ли ће публика у Задру успети да се задржи у спортским оквирима…

Што се тиче самог рукомета, Хрватска овим ремијем није изгубила ништа, па и даље стоји на врху табеле Друге групе квалификација за Европско првенство 2020. у Шведској, Аустрији и Норвешкој. Нашем тиму је прекјуче била потребна победа, али остаје у трци, пошто ће се на шампионат пласирати првопласиране две екипе из сваке од осам група, као и четири најбоље са треће позиције.

– Утакмица је била јака и врло добра – рекао је пивотмен српске репрезентације Живан Пешић, један од најбољих учесника прекјучерашњег сусрета. – Жао ми је што у неколико наврата нисмо имали шансу да се одлепимо на три разлике, желели смо, али нисмо успели. Из месеца у месец све више сазревамо и играмо све боље. У недељу нас очекује јако добра утакмица. Хвала свима који су дошли да нас подрже у оваквом прелепом амбијенту.

Селектор нашег националног тима Ненад Перуничић је у изјави после утакмице нагласио да Хрватска има систем који је стваран годинама, док се Србија налази на новом почетку, али да има потенцијал за велика дела. Када се имају у виду резултати нашег рукомета последњих седам година, после сребра на „Евру 2012” у Београду и пласман на Олимпијске игре у Лондону, овај бод је једно од највећих охрабрења у том периоду. Прошле године, на Европском шампионату у Хрватској, исти ривал нас је савладао са десет голова разлике, па је и хрватски репрезентативац Давид Мандић приметио да се нешто ипак променило од тада:

– Била је ово јако тешка утакмица за нас. Имали смо велики притисак. Отворили смо утакмицу са 5-1 одбраном и задавали смо им много проблема. Искључења су нас пореметила и променили смо начин одбране. Ту смо се изгубили и нисмо се сналазили добро. Није то та Хрватска која је била на Светском првенству. Очекујем у Задру јако добру утакмицу.

Друга група

Четврто коло

Швајцарска – Белгија сутра 14 ч

Хрватска – Србија сутра 20,30 ч

Табела

Хрватска 3 2 1 0 86:78 5

Швајцарска 3 2 0 1 85:80 4

Србија 3 0 2 1 76:81 2

Белгија 3 0 1 2 77:85 1

Прво коло: Србија – Белгија 27:27, Хрватска – Швајцарска 31:28. Друго коло: Швајцарска – Србија 29:24, Белгија – Хрватска 25:30. Треће коло: Белгија – Швајцарска 25:28, Србија – Хрватска 25:25

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh