Novosti online

Велике руске компаније заинтересоване за сарадњу у ИТ-у

САНКТ ПЕТЕРБУРГ – Руске компаније, међу којима су и велике корпорације, заинтересоване су да улажу у Србију у области иновација, изјавио је српски министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Он је новинарима на економском форуму СПИЕФ у Санкт Петербургу рекао да је разговарао с представницима неколико великих руских компанија које су заинтересоване да улажу у Србију у области иновација, нове технологије, блокчејн технологије, вештачке интелигенције и слично.

„Сигуран сам да ће у наредних неколико недеља посетити Србију, а у току јула су договорени сусрети и долазак две велике руске корпорације које су заинтересоване да улажу у индустрију Србије”, нагласио је Поповић, преноси Танјуг.

Према његовим речима, те су компаније чуле за велики потенцијал Србије у области ИТ-а и дигитализације, и желе да остваре контакт са српским компанијама.

„Све сам их позвао да дођу у Србију, да нас посете, да и они виде ово што је пре неки дан најреномиранија америчка компанија за анализу стартап бизниса рекла за Србију – да је наша земље, односно да су Београд и Нови Сад, међу пет најбољих места за инвестиције у стартап компаније. И та новост се заиста брзо прочула и дошла до свих заинтересованих у целој Европи и свету”, рекао је Поповић.

Он је оценио да ће бити све више тих компанија и да ће Србија још повећати извоз иновационих технологија и ИТ услуга, што ће повећати број нових радних места и плате грађана.

Поповић је закључио да велике светске компаније у тој области виде као велики потенцијал одличне српске инжењере.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh