Gradovi

Русија позива на уздржаност око напада на танкере у Заливу

МОСКВА Русија је данас позвала на уздржаност и затражила да се не доносе брзи закључци после напада на два танкера у Оманском мору за које је Вашингтон директно окриво Иран.

„Ми оштро осуђујемо те нападе ко год да је за њих одговоран. Међутим, треба се уздржати од доношења пребрзих закључака”, саопштило је руско Министарство спољних послова, преноси Бета.

Министарство наводи да је неприхватљиво оптуживати било кога за повезаност с тим инцидентом пре закључака детаљне и непристрасне међународне истраге и додаје да је Москва забринута због тензија у Оманском мору.

„Сведоци смо вештачке ескалације тензија великим делом због антииранске политике САД”, наводи се у саопштењу и позивају све стране на „уздржаност”.

САД су директно оптужиле Иран да је одговоран за напде на танкере, за које није утврђено одакле су упућени. Техеран одбацује оптужбе и осуђује враћање на „дипломатску саботажу” од стране Вашингтона.

Иран и САД ушли су у рат речима данас после напада на два танкера у Заливу, где се страхује од ескалације због заоштрених односа између две земље.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh