Novosti online

„Буба у уху” изведена у част Николе Симића

Неодољиво смешна и истовремено смртно озбиљна, говори о људским манама, несавршеностима, о трагичном покушају човека да испуни оно што жели и хоће, о судару са свачим што га снађе у животу – то је за Љубишу Ристића, редитеља, представа „Буба у уху”. Комад, настао према тексту Жоржа Фејдоа, премијерно изведен 7. јуна 1971. године, у понедељак је у својој 45. сезони пред публиком „Сава центра” одигран 1.650. пут. И то у част глумца Николе Симића који је у овом комаду играо дуже од четири деценије.


(Фото Ж. Јовановић)

Ристићева дипломска представа играна је на сцени Југословенског драмског позоришта 44 године и за то време је видело више од милион гледалаца, али је након смрти Николе Симића скинута са репертоара и наставила је живот у КПГТ-у, у новој постави са младим глумцима предвођеним Лазаром Јовановим. Он је признао да му није лако „ући у ципеле” чувеног Николе Симића. Специјални гости младе генерације биле су легенде глумишта Рада Ђуричин, Бранка Петрић и Власта Велисављевић, који су са Симићем били у првој постави 1971. године.


(Фото Ж. Јовановић)

Нова-стара „Буба” је сећање и поштовање за Бојана Ступицу и Марјана Ловрића који су заслужни што се „Буба” родила, за Зорицу Шумадинац, Слободана Ђурића, Мориса Левог, Марка Тодоровића, Бранка Миленковића, Владислава Лалицког, Душка Чеклића. Садашњу глумачку поставу чине Лазар Јованов, Михајло Перишић, Богдан Трифуновић, Никола Ивачков, Новак Симић, Ана Костовска, Обрад Радуловић, Ташана Ђорђевић, Марина Ракић и други.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh