Novosti online

Ђурић: Признање независности Косова остаће недосањани сан Приштине

Директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да ће одлука Србије да призна независност Косова остати „недосањани сан приштинских сепаратиста”.

Реагујући на изјаву новоизабраног косовског председника Хашима Тачија да ће одлука Београда да призна Косово ићи паралелно са процесом европских интеграција Србије, Ђурић је казао да Београд жели добре и стабилне односе са Приштином и свим Албанцима у региону, „али не на темељу великодржавних приштинских маштарија”.

„Желимо истински добре односе на основу заједничког рада на спровођењу споразума и практичних договора који су корисни за грађане. Србија и српски народ не говоре језиком ултиматума и претњи већ језиком разума и сарадње. Зато су историја и будућност на нашој страни, и у њој има места за Србе, Албанце и све друге који желе да уживају у миру наше заједничке државе”, навео је Ђурић у саопштењу.

Како је оценио, данас се и у државама које су биле „спонзори неуспеле сецесије” дела територије Србије, све више говори о „такозваној државности Косова као неостваривом државотворном пројекту, расаднику организованог криминала, регионалној безбедносној претњи и зони неизлечиве политичке и социјалне нестабилноти”.

„Зато би покрајинско руководство своју енерегију, уместо на пароле, требало да троши на решавање економских и социјалних проблема житеља Косова и Метохије, који су предуго били жртве политичких опортуниста и демагога”, додао је директор Канцеларије. (Бета)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh