Novosti online

Еврогол Косовића

Трећи овосезонски сусрет Партизана и Вождовца почео је великим шансама гостију у Хумској, али је завршен убедљивом победом шампиона – 3:0 (2:0). Пред празним трибинама, под зрацима сунца, „црно-бели” су наставили са унапређивањем форме, док градски ривал није поновио партије из претходна два сусрета.

Ретка ситуација у Хумској да Партизан у првом полувремену напада ка јужној трибини, показала се толико добром за „црно-беле” да су чак прекинули серију од шест неискоришћених једанаестераца на тој страни свог терена. У 26. минуту успешан извођач био је Ален Стевановић: голман је отишао у његов десни угао, лопта у леви. Пенал је скривио Михајлов који је фаулирао Михајловића корак унутар шеснаестерца.

Било је тада 2:0 за Партизан, који је повео у 11. минуту. Корнер са леве стране је извео Михајловић, а на „првој стативи” лопту је главом захватио Дарко Брашанац, пославши је у даљи угао – 1:0. Био је то други атак домаћих – у десетом минуту је из слободног ударца са двадесетак метара пробао Јевтовић, чији наступ је био једина измена у сада већ стандардној постави, због повреде Евертона.

Шампион је пропустио две добре прилике у првој половини меча. Бољу, у 22. минуту, није искористио Илић. Био је на 15-ак метара од гола, а испред њега само голман Поповић, који је одбранио пласиран шут. У 31. минуту у шанси је био Брашанац, који је својом слабијом, левом ногом, послао лопту поред гола. У 19. минуту, био је близу да постигне још један погодак, када је изблокирао покушај гостију да избаце лопту из казненог простора – отишла је тик поред стативе.

Вождовац је у првом полувремену имао три велике шансе. У другом минуту је добио индирект са десет метара – Маринковићев шут је на гол-линији зауставио Стевановић. У петом минуту, Одита је омогућио Красићу да изађе сам са лоптом испред Шаранова, али је чувар мреже домаћих био успешнији. У 37. минуту је зауставио и солидан покушај Одите после центаршута слева.

У другом полувремену, пре трећег гола Партизана, заменик капитена и капитен су пропустили по још једну изузетну шансу. Најпре је први, Брашанац, у 57. минуту из близине, када се нашао сам пред голом, погодио пречку. У 69. је Илић имао отворену позицију полудесно, али ни из два покушаја није озбиљније запретио. Партизан у среду игра полуфинале Купа, али је 38-годишњи капитен на терену провео 73 минута, погле чега га је у шпицу заменио Божинов.

У наставку акције из 69. минута, било је 3:0 за Партизан. Са десне стране, Ален Стевановић је центрирао, мало иза Небојше Косовића, који је био пет метара од гола. Црногорски везни фудбалер је извео најлепши потез меча – „маказице” за свој први гол у црно-белом дресу.

Стадион Партизана. Без публике (казна). Судија: Ненад Ђокић (Ужице). Стрелци: 1:0 Брашанац у 11, 2:0 А.Стевановић у 26. из једанаестерца, 3:0 Косовић у 69. Жути картони: Косовић (Партизан), Терзић, Ивковић (Вождовац).

Партизан: Шаранов 7, Бандаловски 7, Гогуа 6, Јовановић 6, Богосавац 7, Јевтовић 7, Брашанац 7, Косовић 7 (од 70. Лукић -), А.Стевановић 8 (од 82. Голубовић -), Михајловић 7, Илић 6 (од 74. Божинов -).

Вождовац: Поповић 7, Терзић 5, Михајлов 5, Ивковић 5, Пузигаћа 5, Павловић 5, Радин 5, Красић 5 (од 76. Асани -), Маринковић 5 (од 84. Дамјановић -), Ћирковић 5 (од 59. Стојановић -), Одита 6.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh