Novosti online

Један од нападача ухваћен у Турској у јуну 2015.

АНКАРА – Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган рекао је данас да је један од бриселских нападача ухваћен у Турској у јуну прошле године, али да је депортован у Белгију на његов захтев.

Британска агенција Ројтерс је првобитно пренала да је он изручен Холандији на сопствени захтев, а затим да је га је турско председништво идентификовало као Ибрахима Ел Бакрауија.

Ердоган је рекао да су белгијске власти ослободиле нападача, без обзира на упозорења из Турске да се ради о „страном борцу”.

Ердоган је рекао да је он приведен на турско-сиријској граници и да је Турска званично обавестила бегијске власти о његовој депортацији 14. јула 2015, преноси АП.

„Без обзира на наша упозорења да је реч о страном борцу Белгија није утврдила да постоје било какве везе са тероризмом”, рекао је Ердоган.

Белгијски федерални тужилац Фредерк ван Леув саопштио је данас да су самоубилачке бомбашке нападе на аеродрому и станици метроа у Бриселу извела су два брата, Ибрахим и Халид Ел Бакрауи, а да је још један неидентификовани нападач у бекству.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh