Regioni

ŠOKANTNO: Teroristi iz Pariza i Brisela koristili mobilne telefone iz Hrvatske!

Rekonstruisano je kretanje terorista i njihove pripreme za napad u Parizu. Utvrđeno je da su boravili i kontaktirali sa nekim u Hrvatskoj.

Dok su pripremali terorističke akcije koristili su isključivo mobilni telefon iz Hrvatske, koji je poslat iz fabrike u Kini. Utvrđeno je i da su irački napadači sa stadiona u Parizu do Evrope stigli preko Hrvatske sa lažnim sirijskim dokumentima.

Da podsetimo 13. novembra 2015. u 20.30 sati, četvorica muškaraca izišla su iz stana i seli u automobil kojim će, pola sata kasnije, stići pred stadion gde se igrala fudbalska utakmica između Francuske i Nemačke. Trojica od njih aktivirala su samoubilačke prsluke i time je započeo krvavi teroristički pohod po francuskoj prestonici u kojem je ubijeno najmanje 130 ljudi, a stotine ranjeno.

Briselski aerodrom posle napada bombaša samoubicaBriselski aerodrom posle napada bombaša samoubica

Kako piše Večernji list na vozačkom mestu nalazio se 26-godišnji Belgijac marokanskog porekla Salah Abdeslam, glavni logističar i mesecima posle najtraženiji terorista na svetu, uhapšen prošle nedelje u Briselu, dok su ostali putnici bili Francuz iz Belgije Bilal Hadfi i dvojica Iračana koji su stigli u Euvropu iz Sirije s lažnim sirijskim dokumentima preko Hrvatske.

Teroristički napad na ParizTeroristički napad na Pariz

Istovremeno je iz istog stana krenula druga grupa terorista predvođena Abdelhamidom Abaudom, šefom pariske grupe, u pohod po kafićima i restoranima. Uz Abauda, u Seatu Leonu sedeli su Šakib Akrpugh i Brahim Abdeslam, stariji brat Salaha Abdeslama. Brahim je nekoliko dana ranije iznajmio stan u Parizu koji je sedmorici terorista bio baza i u kojem su od 11. do 13. novembra obavljali poslednje pripreme za terorističku akciju i pri tada su koristili isključivo mobilni iz Hrvatske.Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh