Gradovi

Sprečeno krijumčarenje više od 20.000 cigareta

BEOGRAD – Carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja 20.000 cigareta preko graničnog prelaza Gostun, saopštila je danas Uprava carina.

Akciju su izveli carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji su 31. marta, nekih sat vremena iza ponoći, zaustavili autobus bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine.

U pitanju je putnički autobus koji saobraća na redovnoj liniji Herceg Novi – Banja Luka, koji je tim carinika zaustavio, a potom i započeo detaljan pregled.

Kako bi doprli do mesta u kome je bilo sakriveno čak 20.000 cigareta i to : 15.000 marke „ Merilyn“ i 5.000 marke „ Trocadero“, carinci su morali da skidaju blatobrane iznad prednjeg levog točka.

Dva dana ranije, odnosno 29. marta sprečen je pokušaj krijumčarenja 1.320 cigareta preko graničnog prelaza Gradina u Srbiju.

Carinici su cigarete pronašli u putničkom vozilu marke „Volvo“, austrijskih registarskih oznaka kojim je putovao 33- godišnji državljanin Austrije, turske nacionalnosti u Austriju, navodi se u saopštenju.

Cigarete i to: 180 marke „ Davidoff“, 580 „ Marlboro“ i 560 „ Parliament aqua blue“ bile su sakrivene u bočnim stranama prtljažnog dela automobila i ispod tapacirunga pomenutog vozila.

Foto/ Uprava carina

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh