Gradovi

Partizan posle preokreta savladao Radnik

BEOGRAD – Fudbaleri Partizana savladali su na svom terenu Radnik iz Surdulice sa 3:2 (0:2), u 28. kolu Superlige Srbije.

Partizan je do pobede došao posle velikog preokreta i zaostatka od dva gola, pošto su gosti na poluvremenu vodili 2:0.

Radnik je došao do prednosti posle brze kontre u 20. minutu, golman Šaranov skinuo je zicer Deletiću, ali je Ovusu bio na pravom mestu i glavom sproveo loptu u mrežu.

Partizan je imao odličnu šansu u 32. minutu preko Brašanca, njegov udarac zaustavljen je na gol liniji, a gosti su iz nove kontre došli do drugog gola. Ovusu je proigrao Deletića, koji je idealno primio loptu i sa ivice kaznenog prostora poslao je vrlo precizno u donji levi ugao gola Šaranova.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a u nastavku mladi Vlahović, koji je dobio šansu na poluvremenu, postiže prvi pogodak u dresu crno-belih.

Odlično je centrirao Nemanja Mihajlović, a na drugoj stativi lak posao je imao Vlahović. Taj gol dao je samopouzdanje Partizanovim fudbalerima, te je odličnu priliku imao Nemanja Mihajlović koji je u 64. minutu pogodio stativu. Samo minut kasnije kapiten crno-belih Saša Ilić, donosi izjednačenje i najavu velikog preokreta u Humskoj.

U 70. minutu Radnik je imao priliku preko Stankovića, ali je Šaranov odlično reagovao, a crno-beli su iz kontranapada došli do pobede. Veliki deo posla odradio je Mihajlović, a Saša ilić, svojim drugim golom na meču donosi pobedu Partizanu.

Ovom pobedom Partizan je zadržao drugo mesto na tabeli sa 48 bodova, dok je Radnik ostao na

Rezultati:

Partizan – Radnik 3:2 (Vlahović 54, Ilić 64 – Ovusu 19, Deletić 33)

Spartak – Radnički Niš 1:2

Metalac – Borac Čačak 2:0 (Kaisedo 14, Stojanović 45)

Novi Pazar – Voždovac 1:1 (Šarac 70 – Marinkovic 82.)

Rad – OFK Beograd 1:1 (Bates 27 – Jovović 61.)

Juče odigrano:

Mladost Lučani – Javor 1:1

Tabela: Crvena zvezda 77, Partizan 48, Radnički Niš 45, Borac i Čukarički po 44, Radnički Niš 42, Voždovac 40, Vojvodina 39, Radnik 37, Javor 35, Mladost 32, Metalac 31, Novi Pazar 28, OFK Beograd 27, Spartak 23(-2), Rad 23, Jagodina 22

Foto Tanjug/D.Stanković, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh