Novosti online

Ал Шабаб преузео одговорност за бомбу у авиону

МОГАДИШ – Сомалска милитантна исламистичка група Ал Шабаб преузела је данас одговорност за бомбашки напад у путничком авиону раније овог месеца, када је пробијена велика рупа у трупу летилице убрзо после полетања и авион је био приморан принудно да слети на аеродрому у Могадишу.У саопштењу послатом данас електронском поштом, Ал Шабаб је навео да је напад освета због обавештајних западних операција у Сомалији, пренео је Би-Би-Си.

Авион компаније „Даало Ерлајнс” са 74 путника полетао је са аеродрома у Могадшу када је експлозија потресла летелицу и направила отвор, а један путник је испао и погинуо. Капетан авиона, Београђанин Владимир Водопивец, некадашњи пилот у ЈАТ-у и Монтенегроерлајнза, успео је да окрене авион и безбедно се врати на полазни аеродром. Експлозија се догодила око 15 минута од полетања када је авион био на висини од око 3.350 метара.

Сомалски министар саобраћаја Али Џама Џангали рекао 6. фебруара да је прелиминарном истрагом утврђено да је бомба изазвала експлозију због које је путнички авион принудно слетео на аеродром у Могадишу. Он је тада рекао да се сумња да је иза тог напада сомалска екстремистичка организација Ал Шабаб. Више од 20 људи ухапшено је у вези с тим инцидентом, саопштила је сомалска влада.

Бета

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh