Gradovi

AMSS: Kiša i lokalni pljuskovi usporavaju saobraćaj

BEOGRAD – Na zapadu, u Šumadiji, Pomoravlju, Beogradu, na jugu Banata i u Sremu kiša umerenog i jakog intenziteta, a na jugozapadu i lokalni pljuskovi, usporavaju saobraćaj, upozoravaju iz Auto – moto saveza Srbije (AMSS).

Kako je navedeno u saopštenju, obilne padavine, pored mokrih kolovoza, na putevima u planinskim područjima mogu izazvati izlivanje bujičnih potoka koji će usporavati i otežavati vožnju zbog nanosa zemlje i mulja na kolovoz.

Iz AMSS-a upozoravaju vozače na odrone koji su česti pri ovakvim promenama vremena dodajući da ih ima na putu Požega-Kosijerić, Čačak – Ovčar Banja, na đerdapskoj magistrali, kao i kroz sićevačku i grdeličku klisuru.

U saopštenju se navodi i da trenutno za naplatu putarine nema zadržavanja.

Veći broj vozila i pojačan saobraćaj, uobičajen za kraj vikenda, sa mogućim desetominutnim zadržavanjima na pojedinim naplatnim rampama uz usporenu vožnju na pojedinim prilazima većim gradovima, a posebno Beogradu, će zahtevati od vozača više stpljenja i tolerancije, ističu iz AMSS-a.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije pojačan je saobrćaj na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Sremska Rača pri čemu je vreme zadržavanja za putnička vozila do 60 minuta.

Na teretnom terminalu, na graničnom prelazu Batrovci prilikom izlaza iz naše zemlje vreme zadržavanja za teretna vozila je oko 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavnja kako na ulazu tako i na izlazu iz naše zemlje.

Prema podacima Uprave saobraćajne Policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirae su 83 saobraćajne nezgode, u kojima je povređeno 39 osobe, a dve osobe su smrtno stradale.

U Beogradu je od tog broja zabeleženo 47 saobraćajnih nezgoda u kojima je 10 osoba povređeno.

Foto Tanjug/S. Radovanović, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh