Gradovi

AMSS: Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja zbog praznika

BEOGRAD – Pojačan intenzitet saobraćaja tokom prazničnih dana ocekuje se na frekventnim putevima u zemlji, upozoravaju jutros iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Gužve se očekuju na izlazima iz većih gradova, na autoputu, kao i na svim putevima koji vode ka turističkim mestima i vikend naseljima.

Vozače danas, prema rečima meteorologa, očekuju povoljnije vremenske prilike nego prethodnih dana, sa višim dnevnim temperaturama i bez padavina.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

U satima pojačanog saobraćaja sa Hrvatskom iz AMS S -a savetuju korišćenje Granični prelaz Šid, Sot, Ilok-Bačka Palanka ili Bezdan, a sa Mađarskom Kelebiju i Bački Breg, a od 07-19 sati isključivo za putnička vozila otvoreni su i granični prelaz Đala, Bački Vinogradi, Horgoš II i Bajmok.

JP „Putevi Srbije“ saopštili su da će Sektor naplate putarine tokom Uskršnjih i prvomajskih praznika intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na auto-putevima u Republici Srbiji.

Radi bržeg protoka vozila, sprečavanja zastoja i efikasnijeg obavljanja poslova, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica će biti u funkciji 24 časa dnevno, bez minuta pauze, zbog čega je povećan broj inkasanata i organizovan poseban režim rada tehničke službe kako bi se eventualni iznenadni kvarovi otklanjali u što kraćem roku.

Na vidljivim mestima su postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine koja su, pored srpskog jezika napisana još i na engleskom, nemačkom i turskom.

Učesnici u saobraćaju će putem portala na auto-putevima biti obavešteni o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, stanju na putevima, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Od 29. aprila do 30.06. 2016.g. od 07.00 do 16.00 časova, na delu državnog puta drugog B reda sa državnim putem I A reda broj 1 – Batajnica – Ugrinovci -Surčin, obavljaće se radovi na revitalizaciji dela puta od mesta Busije do crkve u Batajnici.

Foto Tanjug/ Z.Žestić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh