Gradovi

Ankara:U napadu 37 poginulih, niko još nije preuzeo odgovornost

ANKARA – Broj žrtava najnovijeg bombaškog napada u turskoj prestonici Ankari porastao je danas za tri na 37, izjavio je turski ministar zdravlja Mehmet Muezinoglu.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za sinoćnji napad, u kojem je takođe povređeno 125 osoba, a neimenovani zvaničnik je naveo da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je ekstremistička Radnička partija Kurdistana ili neka grupa povezana sa njima odgovorna za napad.

Eksplozija je odjeknula u blizini centralnog Geven parka u nedelju u 18.35 sati. Posle eksplozije čula se i pucnjava, navodi Rojters.

Ta oblast je bila evakuisana zbog straha od novog napada, naveo je BBC.

Turski list Hurijet dodaje da je jedan broj vozila zapaljen, a na mesto eksplozije stiglo je mnogo ambulantnih vozila.

Prema navodima privatne NTV, eksplodirao je automobil, dok je stanica TRT izvestila da je eksplozija usledila posle sudara automobila i autobusa u kom se nalazilo oko 20 ljudi.

Hurijet podseća da su SAD upozorile pre tri dana svoje državljane na mogući teroristički napad u Ankari.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je posle napada poručio da će borba protiv terorizma biti okončana uspehom i da će „terorizam biti bačen na kolena“.

On je dodao da napadi neće oslabiti odlučnost borbe protiv terorizma i da Turska nikada neće odstupiti od prava da brani sebe i svoje građane.

„Naš narod ne treba da brine, borba protiv terorizma će se zasigurno okončati uspehom i terorizam će biti bačen na kolena“, kazao je Erdogan i pozvao na nacionalno jedinstvo.

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Dogan Asik

Slide

Slide

Slide

Dogan Asik

Broj žrtava najnovijeg bombaškog napada u turskoj prestonici Ankari porastao je danas za tri na 37, izjavio je turski ministar zdravlja Mehmet Muezinoglu. Zasad niko nije preuzeo odgovornost za sinoćnji napad, u kojem je takođe povređeno 125 osoba, a neimenovani zvaničnik je naveo da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je ekstremistička Radnička partija Kurdistana ili neka grupa povezana sa njima odgovorna za napad. AP foto

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh