Sport

Antonić: Nećemo znati tim do tri dana pred meč sa Austrijom

Košarkaška reprezentacija Srbije 24. novembra dočekaće Austriju na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, a tri dana kasnije ugostiće Gruziju.

„Na preliminarnom spisku Aleksandra Đorđevića od 35 igrača ima 14 koji nastupaju za evroligaške timove. Situacija je teško objašnjiva i sve do dva, tri dana pred utakmicu nećemo znati na koje igrače računamo, da li dobijamo ove iz Evrolige ili ne“, rekao je Antonić novinarima u Beogradu.

Antonić je rekao da je Fiba odredila rok do 6. novmebra za skraćeni spisak od 24 igrača, a da će se na njemu sigurno naći – Stefan Jović, Milan Mačvan, Stefan Birčević i Miroslav Raduljica.

„Blizu smo tog konačnog spiska od 24 igrača. Bio sam sa Sašom u Minhenu, gotovo da smo sve definisali, a onda šest sati kasnije povreda (Vladimira) Lučića. Svakodnevno su moguće izmene, s obzirom da se igra veliki broj utakmica. Selektor će izaći sa spiskom na vreme i na njemu će biti igrači koji će izneti ovaj prvi prozor. Zasigurno u ovom trenutku bi trebalo da imamo dva igrača iz Bajerna – Jovića i Mačvana, tu je i Birčević, dolazi i Raduljica iz Kine“, rekao je Antonić.

On je naveo da je okupljanje reprezentacije 21. novembra u Beogradu, gde će se naredna dva dana do meča sa Austrijom trenirati.

Antonić je rekao da će klubovi odlučivati ko će od igrača koji nastupaju u Evroligi imati mogućnost da nastupa za reprezentaciju.

„Selektor je u kontaktu sa igračima i nema dileme da li oni žele ili ne žele da nastupaju za reprezentaciju. Igrači to ne mogu da reše, klubovi su ti koji se pitaju i rešavaju ovaj slučaj“, objasnio je Antonić.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović veruje da će na startu kvalifikacija reprezentacija ostvariti maksimalan učinak.

„Prvi put se igraju ovakve kvalifikacije po novom sistemu. Savez je spreman da odradimo to na najvišem nivou. Biće sve kako treba. Najbitnije da je naša reprezentacija, koja je napravila ogromne rezultate na svim velikim takmičenjima u prethodnom periodu, dobije zasluženu podršku. Ovo je odličan povod da se ispuni dovrana ‘Aleksandar Nikolić'“, rekao je Danilović.

Prodaja paketa ulaznica za utakmice protiv Austrije i Gruzije puštene su danas u prodaju u svim poslovnicama Eventima.

Gledaoci će morati da izdvoje 500 dinara za tribine, dok će parter „B“ i „4“ koštati 800, a plava i bela loža po 1.000 dinara. Za počasna mesta u prvom redu moraće da se izdvoji 10.000, a u drugom redu 8.000.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh