Gradovi

Aparat za rano otkrivanje oštećenja sluha uručen KC Niš

Aparat za rano otkrivanje oštećenja sluha uručen KC Niš

NIŠ – Odeljenju neonatologije Klinike za ginekologiju i akušerstvo KC Niš danas je uručen prvi aparat za rano otkrivanje oštećenja sluha kod novorodenčadi, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Direktoru KC Niš dr Zoranu Radovanoviću donaciju su uručili ministar zdravlja Zlatibor Lončar, generalni direktor „Er Srbije“, koja je pružila pomoć u prikupljanju sredstva, Dane Kondić i upraviteljka Blic fondacije Jelena Drakulić Petrović.

Aparat je doniran u okviru akcije Blic fondacije „Srce za decu“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

Ministar Lončar je istakao da slične akcije pružaju nemerljiv doprinos i zhvalio fondaciji i kompaniji „Er Srbija“, koja je obezbedila prvu donaciju.

Generalni direktor „Er Srbije“ Dane Kondić naveo je da je dužnost kompanije da pruži doprinos zajednici u kojoj posluje i da plodove poslovnih uspeha podeli onima kojima je to potrebno.

„Posebno smo ponosni što učešećem možemo da pomognemo najmlađma da se što pre izbore s izazovom, pravilno razvijaju i ostvare svoje potencijale“, rekao je Kondić i pozvao i druge komapnije da se uključe.

Opremanjem svih porodilišta aparatima za rano otkrivanje problema sa sluhom kod novorođenčadi Srbija će se pridružiti zemljama koje već sprovode rani skrininig sluha.

Lekari će biti u mogudnosti da već u prvih nekoliko dana po rođenju deteta utvrde postoji li bilo kakav problem sa sluhom i na vreme organizuju adekvatnu terapiju.

U Srbiji se godišnje rodi više od 60.000 beba, a statistike pokazuju da se trajna nagluvost i gluvoća na uzorku od 1.000 novorođenih beba pojavljuje kod troje do petoro dece.

Preview

JELENA DRAKULIC PETROVIC

Slide

DANE KONDIC, ZORAN RADOVANOVIC, ZLATIBOR LONCAR

Slide

DANE KONDIC, ZORAN RADOVANOVIC, ZLATIBOR LONCAR I JELENA DRAKULIC PETROVIC

Slide

DANE KONDIC I JELENA DRAKULIC PETROVIC

JELENA DRAKULIC PETROVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh