Novosti online

Асад: Сирија не преговара са терористима

ДАМАСК – Ниједна земља не би прихватила да преговара са терористима, па ни Сирија неће пристати на то, изјавио је данас сиријски председник Башар ел Асад. „Делегација која је формирана у Ријаду је група издајника и терориста”, рекао је Асад за сиријску државну телевизију. Он је рекао да су за решавање сукоба у његовој земљи кључни борба против тероризма и споразуми о прекиду ватре на локалном нивоу, пренео је Спутњик.

Он је истакао да прекид ватре не значи да ће стране престати да користе оружје, истичући да нико није способан да обезбеди услове за тако нешто у року од једне недеље. „Што се тиче прекида ватре, обуставе операција, ако до тога и дође, то не значи да ће свака страна да престане да користи оружје”, рекао је он. „Прекид ватре на првом месту значи онемогућити терористе да ојачају своје позиције. Премештање наоружања, опреме или терориста, као и утврђивање положаја, неће бити дозвољено”, поручио је Асад, пренео је Ројтерс.

„Не може бити прекида ватре без циља и временског оквира. Они сада кажу да желе прекид ватре у року од недељу дана. Ко је способан да створи све те услове за једну недељу? Нико”, нагласио је Асад. Ако буду усаглашени услови прекида ватре, операције морају да буду обустављене са циљем побољшања безбедносне ситуације како би се постигао споразум о помирењу са побуњеницима на локалном нивоу, додао је он. Асад је навео да сваки процес транзиције мора да буде у складу са уставом земље. Он је истакао да је за Сирију борба против тероризма приоритет и сада, и у будућности.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh