Svet

Asad: Spremnost za sporazum o prekidu vatre u Siriji

Primirje koje su projektovale Sjedinjene Američke Države i Rusija, stupilo je na snagu u petak, 27. februara, u ponoć po sirijskom vremenu.

basar al asad sirija

Sporazum se ne odnosi na terorističke organizacije Islamska država, Nusra front i druge koje je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija proglasio terorističkim.

Dvojica lidera naglasili su značaj nastavka borbe protiv ID i drugih terorističkih organizacija, prenosi agencija SANA.

Lavrov: Ko sumnja u sporazum o Siriji, u stvari želi rat

Sergej Lavrov, ruski ministar spoljnih poslova, kaže da „svi oni koji sumnjaju u rusko-američke sporazume o Siriji zapravo pozivaju na rat, a ne na mir“.

Kako prenosi ruska agencija TASS, Lavrov je to rekao nakon sastanka sa Semom Nanom, kopredsedavajućim Inicijative za umanjenje nuklearne pretnje i članom Nadzornog odbora Međunarodnog luksemburškog foruma za sprečavanje nuklearne katastrofe.

„Danas postoji mnogo ljudi koji žele da spreče normalni razvoj saradnje između Rusije i SAD. Ima čak i onih koji se trude da podriju šanse za promovisanje rusko-američkih sporazuma i povećanje naše saradnje na najvažnijim problemima našeg vremena“, rekao je Lavrov.

„Bukvalno istog dana kada su Rusija i SAD odobrile zajedničku inicijativu za primirje u Siriji, glasovi su mogli da se čuju iz prestonica država koje su američke saveznice i samog Vašingtona kako dovode u pitanje izvodljivost sporazuma. Želimo da jasno kažemo da ti glasovi pozivaju pre na rat, nego na mir“, kazao je Lavrov.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh