Novosti online

Аустрија: Грчка недовољно штити спољну границу ЕУ

БЕЧ – Министарка унутрашњих послова Аустрије Јохана Микл-Лајтнер критиковала је званичну Атину, поводом посете заменика шефа грчке дипломатије Никоса Ксидакиса Бечу, због недовољне заштите границе од стране грчке обалске страже.

Она је саговорнику поставила питање „зашто је политичко руководство Грчке на ставу да не може своју морску флоту да употреби у обављању цивилних задатака, на пример контрола спољне границе ЕУ”. За друге земље је потпуно нормално да војска пружа подршку у обезбеђивању граница, поручила је Микл-Лајтнер, подсећајући да су Немачка и Италија у Медитеран упићивали своје војне бродове у савладавању таласа избеглица.

Министарка унутрашњих послова Аустрије је указала на актуелни извештај о Шенгенцу у којем се износе велике критике на рачун грчког руководства. „Сада се ради о томе шта грчка влада планира како би под контролу ставила заједничку спољну границу ЕУ, наравно уз подршку целе Уније, нагласила је Микл-Лајтнер. Она је подвукла да је јасно да је премало бродова до сада коришћено и да се Аустрија не може ослонити на Грчку па је због тога започела разговоре са државама дуж балканске руте, у циљу смањења притиска са југа.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh