Gradovi

Austrija se sprema za promenu rute

BEČ – Austrija se, nakon zatvaranja balkanske rute, priprema za preusmeravanje talasa izbeglica, a na graničnom prelazu Nikelsdorf, iz pravca Mađarske, austrijska policija kontroliše vozila koja ulaze u tu zemlju.

Kako javlja dopisnik Tanjuga, policajci su, odmah na ulasku u Austriju zatvorili jednu traku i suzili drugu, čime su usporili tok saobraćaja, ne bi li imali uvid u svako vozilo koje prelazi na austrijsku teritoriju.

Kad im se automobil posebno učini sumnjivim, ili ima više mesta i putnika, oni ga isključuju iz saobraćaja i proveravaju putnike.

Granični prelaz Nikelsdorf bio je prvi na udaru kada je talas izbeglica počeo da pristiže u Evropu.

Preko tog prelaza je, sve dok Mađarska nije podigla ogradu prema Srbiji, ušlo više desetina hiljada izbeglica.

Austrijski ministri su proteklih dana u više navrata upozoravali da će izbeglice, pošto je zatvorena balkanska ruta, pokušati da ulaze u Austriju preko tog prelaza, umesto preko Slovenije i iz drugih susednih država, kao što su u poslednje vreme praktikovali.

Austrijska policija je upozorila pre dva dana da će uz korišćenje usluga krijumčara, izbeglice u narednom periodu pokušati ponovo da uđu u Austriju preko Mađarske i da nastave putovanje na željenu destinaciju.

Ministar odbrane Austrije Hans Peter Doskocil najavio je da će policija uz pomoć vojske pojačano kontrolisati zelenu granicu i prema Mađarskoj.

Preko graničnog prelaza Špilseld iz Slovenije, proteklih dana migranti gotovo da više nisu ulazili u Austriju.

AP Photo/Petros Giannakouris

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh