• Novosti online

  Ажурирати спискове о починиоцима ратних злочина

  Министарка правде Србије Нела Кубуровић и министар правосуђа Хрватске Дражен Бошњаковић сагласили су се у Загребу да обе државе треба у потпуности да ажурирају спискове оптужених и осуђених за ратне злочине, како би се отклониле неусклађености, преноси Бета.

  Говорећи о раду мешовите комисије која за задатак има да изради споразум о процесуирању учиниоца ратних злочина, министри су се сложили да је остварен конкретан напредак и у циљу унапређивања даљег рада потврдили нови састанак те комисије како би се интензивирале активности на коначном дефинисању свих преосталих аспеката предлога будућег споразума до лета ове године.

  У циљу истинске обостране отворености за јачање сарадње и решавање овог питања договорен је и наставак рада друге мешовите комисије (за размену спискова особа оптужених и осуђених за ратне злочине).

  Министри су нагласили да се морају потпуно ажурирати спискови обе стране како би се отклонила неусклађеност и некомплетност до сада размењених података, те је договорен наставак активности у том смислу.

  Такође, министри су се договорили да се у рад те комисије укључе и представници тужилаштава како би се интензивирала непосредна сарадња у циљу сигурности грађана обе државе.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com