Gradovi

B. Trifunović predsednik Bibliotekarskog društva Srbije

BEOGRAD – Skupština Bibliotekarskog društva Srbije većinom glasova izabrala je dr Bogdana Trifunovića, direktora Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ u Čačku, za predsednika Društva u četvorogodišnjem mandatu.

Izbori za najodgovorniju funkciju Bibliotekarskog društva Srbije započeli su u 2015. godini za sve organe ovog najmasovnijeg i najstarijeg strukovnog udruženja u Srbiji i okončani su prošle nedelje izborom predsednika i imenovanjem sekretara Društva, saopštila je Grdaska biblioteka u Čačku.

Trifunović je prihvatio nominaciju za kandidata predsednika BDS na inicijativu kolega iz Narodne biblioteke Srbije i drugih biblioteka u Srbiji, čime je njemu lično i Gradskoj biblioteci u Čačku odato priznanje za dosadašnji profesionalni rad, navedeno je u saopštenju biblioteke.

Ova volonterska funkcija sa sobom nosi i značajnu obavezu novog predsednika da nastavi sa daljim razvojem i napretkom Društva u cilju zaštite i promocije struke, kao i profesionalnog integriteta zaposlenih bibliotečkih radnika.

Bibliotekarsko društvo Srbije postoji od 1947. godine i okuplja bibliotečko-informacione radnike svih biblioteka u zemlji.

Foto Tanjug, D. Peternek/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh