Gradovi

Babić: Samo vrednim radom možemo postići evropski standard

STARA PAZOVA – Vlada Srbije je u protekle dve godine, zahvaljujući vrednom radu, stabilizovala zemlju i spasila je od bankrotstva, omogućila privredni rast i dolazak stranih investitora, koji su zaposlili 120.000 radnika, izjavio je danas član Predsedništva SNS Zoran Babić.

Babić je po obilasku poljoprivrednog gazdinstva Jovanjica u Staroj Pazovi naglasio da samo vrednim radom i jedinstvom možemo postići ono što svi želimo – evropski životni standard u Srbiji.

On je podsetio da je 2016. godina preduzetništva i da je za tu namenu izdvojeno 16 milijardi dinara, od čega su 4,4 milijarde bespovratna sredstva.

„To je dobar podstrek za mlade ljude da krenu da razvijaju sopstveni biznis“, rekao je Babić.

On je kao primer dobre prakse naveo poljoprivredno gazdinstvo Jovanjica, budući da to preduzeće, koje je osnovano 2012. godine, sada zapošljava 70 radnika.

„Ovo gazdinstvo je primer jedne srpske priče o uspehu“, rekao je Babić.

Član Izvršnog odbora SNS Dragomir Petronijević rekao je da je Jovanjica dobar primer kako od sopstvenog i dobrog rada može pristojno da se živi i dodao da se nada da će u budućnosti biti još takvih gazdinstava gde će ljudi moći da žive od svog rada.

„Naše subvencije želimo da usmerimo u tom pravcu kako bismo napravili još bolju Srbiju“, poručio je Petronijević.

Vlasnik gazdinstva i direktor Jovanjice Predrag Koluvija zahvalio je na poseti i na pomoći koju država pruža.

Član Opštinskog odbora SNS Stara Pazova Nedeljko Kovačević istakao je da je ponosan što ovakvo gazdinstvo postoji u opštini Stara Pazova i dodao da budućim privrednicima želi da posluju još bolje i lakše.

On je najavio asfaltiranje pristupnog puta koji vodi do tog gazdinstva.

Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh