Novosti online

Бабићева победила најбољу на свету

СТРЕЉАШТВО – Милица Бабић, јуниорска репрезентативка Србије у стрељаштву, остварила је први велику успех на једном међународном сениорском турниру. Бабићева је на 47. Великој награди ослобођења у Плзену освојила прво место у гађању из ваздушне пушке.

У квалификацијама је с 417,2 кругова била трећа, а у финалу с 209,1 прва. То је и нови државни рекорд финала у јуниорској конкуренцији и резултат слабији за само 0,3 круга од прошлогодишњег сениорског рекорда Андрее Арсовић (209,4).

У финалу 19-годишња Милица Бабић је надмашила чак и Сњежану Пејчић, најбољег стрелца пушком у женској конкуренцији 2015. у избору Светске стрељачке федерације (ИССФ). Пејчићева је на недавном Светском купу у Рио де Жанеиру поставила нови светски рекорд у троставу (594).

Пејчићева је на крају била тек пета, сребрну медаљу освојила је словеначка олимпијка из Лондона Жива Дворшак (11. место) и бронзана са Европског првенства 2013. Дворшакова је имала 208,3 круга, а треће место заузела је мало позната Швајцаркиња Силвија Рајхле с 188,6.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh