Gradovi

Beko tvrdi da nije juče bio na Biznis forumu

BEOGRAD – Iako je Viši sud danas saopštio da je biznismen Milan Beko uredno pozvan na jučerašnje suđenje Maji Adrovac gde je trebalo da bude ispitan u svojstvu oštećenog, Beko tvrdi da to nije tačno.

On u svom saopštenju tvrdi da je „laž“ da je prisustvovao Biznis forumu na Kopaoniku i da je primio poziv suda za jučerašnje suđenje Maji Adrovac, optuženoj za pomaganje u pokušaju njegovog ubistva.

Viši sud je ranije danas saopštio da je Beko bio uredno pozvan na jučerašnje suđenje i da trebalo da bude ispitan, kao i da o tome postoji dokaz u sudskim spisima.

Sud je takođe naveo da je Beko bio na biznis Forumu na Kopaoniku.

Beko međutim tvrdi suprotno i nadodi da „smelost pojedinaca sakrivenih iza imena Višeg suda, da iznose neistine ne uliva sigurnost da se u takvu ustanovu može ići po pravdu“.

Istim povodom oglasio se i njegov punomoćnik advokat Zdenko Tomanović koji tvrdi da Viši sud u javnost iznosi nepostojeće činjenice .

„Činjenična netačnost, da je Milan Beko bio na biznis forumu na Kopaoniku a da je istovremeno primio poziv za suđenje, uz pravnu netačnost da prisustvo punomoćnika na pripremnom ročištu ima pravno značenje da je oštećeni primio poziv za glavni pretres , liči na prepoznatljiv navijački stil kojim ,pojedinci koji se sakrivaju iza imena Višeg suda ,udaljavaju sud od svoje zakonom i ustavom uređene uloge“, naveo je Tomanović.

Portparol Višeg suda u Beogradu Tanja Koljenšić je u izjavi Tanjugu ponovila da postoji dokaz o urednoj dostavi poziva koji se nalazi u spisima predmeta.

Koljenšić je napomenula da će povratnica – dokaz o uredno uručenom pozivu, u ponedeljak biti dostupna javnosti s obzirom na predstojeći vikend.

Sud je na jučerašnjem glavnom pretresu konstatovao da je „oštećeni Milan Beko uredno pozvan, a imenovani se navedenog dana u svojstvu učesnika nalazio na ‘Kopaonik biznis forumu'“, navodi se u saopštenju suda.

Sud je podsetio da je advokat Tomanović prisustvovao i pripremnom ročištu u tom krivičnom postupku 22. februara, kada je kao punomoćnik oštećenog upoznat sa tim da je ispitivanje oštećenog Milana Beka određeno za 10. mart 2016. godine.

Foto Tanjug/arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh