Novosti online

Београд издваја 100.000 евра за младе таленте

Почетком године почела је да ради Фондација за младе таленте, коју је основао град Београд са циљем да помогне изузетно надареним младим ученицима и студентима. У априлу месецу биће расписан конкурс за доделу наменских средстава ове фондације. Помоћ града од 100.000 евра значајан је подстицај раду Фондације за младе таленте, која ће своје активности финансирати и из донација друштвено-одговорних компанија.

„Надарени појединци до 30 година старости имаће прилику да за усавршавање добију средства из Фондације за младе таленте, а својим резултатима показаће на најбољи начин захвалност свом граду”, рекла је заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић.

Радуловићева је додала и да млади представљају најважнији ресурс сваког друштва, који доприноси напретку због чега њима треба посветити посебну пажњу, јер улажући у њих улажемо у своју будућност. Говорећи о младим талентима у граду Београду осврнула се на недавне сусрете са ученицима Спортске и Математичке гимназије.

„Из разговора са њима сазнала сам које су потребе младих и талентованих ученика у Београду као и то на који начин им можемо помоћи. Усавршавања у земљи и иностранству, кроз учешће на разним семинарима, су веома значајан део њиховог напредовања због чега планирамо управо на тај начин да им помогнемо и омогућимо да постижу најбоље резултате. Поред тога редовна учешћа на такмичењима из различитих области на најбољи начин показују степен напретка који они остварују током свог школовања”, рекла је Радуловићева, и додала и да су ученици ових школа били веома заинтересовани за конкурс Фондације и изразили своју захвалност на интересовању које град Београд исказује за младе.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh