• Gradovi

  Beograd se upisao u spisak karnevalskih gradova Evrope

  Beograd se upisao u spisak karnevalskih gradova Evrope

  BEOGRAD – U Beogradu je danas počeo četvrti međunarodni Rakovički karneval na kome će učestvovati više od 40 grupa iz zemlje i inostranstva, a gradski menadžer Goran Vesić je rekao da se očekuje da će ove godine na karnevalu biti više od 2.000 učesnika i više od 50.000 posetilaca.

  Tim povodom, u mužičkom paviljonu na Kalemegdanu organizovan je doček za učesnike karnevala kojima je Vesić, u ime Skupštine Grada Beograda, poželeo da se lepo provedu i da im u Beogradu bude ugodno i prijatno.

  „Veoma nam je drago zato što se Beograd upisao u spisak karnevalskih gradova Evrope preko jedne od svojih najlepših opština Rakovice“, rekao je on i dodao da se očekuje da će ove godine na karnevalu biti više od 2.000 učesnika i više od 50.000 posetilaca.

  Rakovički karneval je za četiri godine postao manifestacija značajna za Grad Beograd, istakao je Vesić i dodao da karnevali postoje da bi se ljudi, ne samo zabavili, već i da bi poslali poruku mira i prijateljstva.

  „U tom smislu verujem da će poruka ovog našeg četvrtog Rakovičkog karnevala biti da svi treba zajedno da živimo u ujedinjenoj Evropi, da poštujemo jedni druge, da cenimo naše različitosti, a da zajedno doprinosimo našem zajedničkom boljitku“, naveo je Vesić.

  Predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova (FEČ) Henri Van Der Kron je izrazio zadovoljstvo što je ponovo u Beogradu, a gradskom menadžeru je dodelio medalju u znak zahvalnosti za dobrodošlicu.

  Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić je učesnicima karnevala poželeo da se lepo provedu i da „kao i uvek do sada, ponesu lepa sećanja iz Beograda i Rakovice“.

  Organizatori manifestacije potrudili su se da i ove godine zadovolje očekivanja, pa će tako danas u svim rakovičkim osnovnim školama i vrtićima biti održani maskenbali, a sutra dečiji karneval kada će, sa početkom u 12 sati, karnevalskom trasom prodefilovati više od 40 karnevalskih grupa rakovičkih osnovnih i srednjih škola.

  Tom prilikom će, kako je rečeno, žiri birati najbolje grupe koje će opštinu Rakovica predstavljati na karnevalima u zemlji i inostranstvu.

  Poslednjeg dana manifestacije biće održan međunarodni karneval kada će, takođe sa početkom u 12 sati, više od 40 grupa iz zemlje i inostranstva prošetati karnevalskom trasom.

  Sve karnevalske trupe stajaće pored svake od tri postavljene bine, gde će izvoditi svoj performans u trajanju od četiri minuta, a glavni performans biće kod treće, glavne bine, na raskrsnici Ulice patrijarha Joanikija i Vidikovačkog venca.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com