Gradovi

Beograd u januaru naplatio 55 miliona dinara od ozakonjenja

BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je Beograd lokalna samouprava koja je u januaru uradila najviše rešenja o ozakonjenju u Srbiji i da je od taksi naplaćeno 55 miliona dinara.

Vesić je podsetio da prema Zakonu o ozakonjenju 70 odsto naplaćene takse pripada gradu Beogradu, a 30 odsto Republici, što, kako je istakao, znači da je budžet grada bogatiji za 38.500.000 dinara.

„Ovaj novac će biti utrošen za izgradnju nedostajuće infrastrukture u gradu, kanalizacije, vodovoda i puteva“, istakao je Vesić, a prenosi Beoinfo.

On je naveo i da je grad Beograd u januaru uradio 523 naloga za uplatu i uručio 218 rešenja o ozakonjenju i dodao da je pred Gradom veliki posao, jer je samo u Beogradu podneto 238.000 zahteva za legalizaciju i oko 50.000 zahteva u opštinama, a da se očekuje da taj broj bude uvećan za 10 do 15 odsto posle popisa objekata koji je u toku.

Vesić je pozvao građane koji su podneli zahtev za legalizaciju da iskoriste jedinstvenu priliku koju pruža ovaj zakon da ozakone svoje objekte ako ispunjavaju zakonske uslove, jer „druge neće biti”.

Najavio je i da će Beograd ojačati kapacitete da može da primi sve zahteve za ozakonjenje i da ih reši u što kraćem roku.

Foto Tanjug, R. Prelić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh