Gradovi

Besplatne radionice za 2.000 mališana

BEOGRAD – U okviru projekta „Akademija malih genija – Tesla Genius“, u Dečjem kulturnom centru Beograd (DKCB) će do kraja godine za mališane biti održane besplatne radionice na kojima će kroz igru učiti o nauci, Nikoli Tesli, zdravoj ishrani…

Prva takva radionica održana je danas, a kako je rečeno, predviđeno je da do kraja godine 2.000 mališana uzrasta od pet do sedam godina, kroz jedinstven program koji se prvi put realizuje u Srbiji, unapredi znanje, kreativnost i maštu.

Kako je Tanjugu rekao koautor projekta Ranko Rajović, radionice su besplatne i biće organizovane dva puta nedeljno u trajanju od sat vremena.

Mališani će učenjem kroz igru razvijati psihofizičke kapacitete i unaprediti način razmišljanja kroz pravilne tehnike pamćenja, pogađanja, disanja i ishrane, pojasnio je Rajović.

„Cilj radionice je da deca nauče nešto o Tesli, da nauče da misle malo drugačije, da odgovaraju na način kako nisu još odgovarali…“, dodao je on.

Kako je istakao, važno je ulagati u projekte koji se bave ranim razvojem jer se tada stvaraju osnove za kasniji uspeh dece.

„Rana stimulacija je važna i za motoričke i kognitivne sposobnosti deteta. Roditelji moraju znati da kretanje u periodu razvoja utiče na razvoj velikih regija kore velikog mozga koje su važne za kognitivne sposobnosti“, pojasnio je Rajović.

Kako je rečeno, radionice su deo projekta „Akademija malih genija – Tesla Genius“ koji je nastao kao rezultat rada stručnjaka Energetskog inovacionog centra TESLIANUM, uz finansijsku podršku Novak Đoković Fondacije, a u saradnji sa DKCB.

Projektna menadžerka Novak Đoković Fondacije Maja Jovanović je istakla da su radionice dragocene jer decu predškolskog uzrasta i onu od sedam godina na zanimljiv način usmeravaju da odmalena zavole nauku.

„Odmah smo prepoznali vrednost ovog projekta i odlučili da ga podržimo jer se u potpunosti uklapa u naš cilj, a to je ulaganje u rani razvoj i obrazovanje. Kao fondacija zalažemo se za kvalitetan i inovativan pristup edukaciji dece i zato smo u godini obeležavanja 160 godina od rođenja Nikole Tesle finansijski podržali radionice koje će mališanima približiti njegov rad“, navela je Jovanović.

Ona je pozvala roditelje da prijave svoju decu na radionice.

Kako je rečeno, prijave se vrše putem aplikacije na sajtu DKCB www.dkcb.rs/akademija-malih-genija-tesla-genius/ ili putem telefona 011/ 3242 011 i 011/ 3242 012.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh