• Hronika

  Bivši ministar policije Delimustafić pobegao iz zemlje

  SARAJEVO – Bivši ministar unutrašnjih poslova BiH Alija Delimustafić pobegao je iz zemlje nakon što mu je sarajevski županijski sud ukinuo pritvor, u kome se nalazio od novembra, potvrdilo je danas tužilaštvo sarajevske županije, prenosi Indeks.hr.

  Delimustafića županijsko tužilaštvo u Sarajevu tereti da je bio vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila ilegalnim preuzimanjem i preprodajom nekretnina na području Sarajeva.

  Petnaestak članova grupe činilo je mrežu koja je falsifikovala vlasnička dokumenta, a stanove i kuće koje su vlasnici napustili ili su umrli, preprodavali su uglavnom državljanima arapskih zemalja.

  Portparolka tužilaštva Azra Bavčić kazala je da je to nešto na šta je tužilaštvo upozoravalo kada je donošena odluka o pritvoru i dodala da će se za njim raspisati međunarodna poternica.

  Prema njenim rečima, policajci su bezuspešno tragali za Delimustafićem nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH poništio raniju odluku županijskog suda o ukidanju pritvora i odlučio kako Delimustafić treba da ostane iza rešetaka još dva meseca.

  Foto Tanjug/ S. Radovanović, ilustracija

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com