Novosti online

Богосављевић: Подршка бирача СНС-у креће се око 50 одсто

Према резултатима последњег истраживања јавног мњења о рејтингу странака уочи најављених ванредних парламентарних збора, Српска напредна странка се котира „јако стабилно високо” и креће се на нивоу онога што су имали на прошлим изборима – 50 одсто, плус, минус два или три, рекао је данас директор Ипсос Стратеџик маркетинга Срђан Богосављевић. Гостујућина на ТВ Пинк, Богосављевић је истакао да су се напредњаци и у ванизборном периоду добро котирани са, како је рекао, фантастичним процентом.

„Ви у ванизборном периоду имате 1,5 милиона, то је фантастичан проценат. Они се крећу око онога што су имали и на прошлим изборима, око 50 одсто, плус, минус два,три”, рекао је Богосављевић. Верује каже да ће коалиција око СНС бити у стању да направи власт самостално, али да, према оном што говори премијер Александар Вучић, то није идеја. Упитан за сарадњу СНС и СПС после избора, Богосављевић је рекао да се они нису показали као неко ко је сметао влади СНС и да су помогли ако ништа друго у мери да имају веилку већину у парламенту.

„Верујем да ће се свакако разматрти и сарадња СНС и СПС, као што сам сигуран да ће мањинске странке бити у кругу оних са којима се разговара, али не бих се изненадио да буде још нека странка”, рекао је Богосављевић. Богосављевић је навео да последња истраживања показују известан пад у рејтингу СПС после одласка ПУПС-а, који је, како је рекао, као вегета – много може да поправи укус, али самостално не вреди. „ПУПС је много осциловао, кретао се око два, два и по одсто, али збир са СПС није осциловао”, рекао је Богосављевић.

Додао је да осим социјалиста, чија је подршка такође двоцифрена, више нико није двоцифрен. Када је у питању СРС, Богосављевић је рекао да та странка највише осцилује и да је њен рејтинг скоро у директној корелацији са појављивањем лидера Војислава Шешеља на телевизијама. Говорећи о разговору опозиције да на предстојећим изборима наступи на једној листи, Богодављевић је казао да они, на жалост социјалдемократије, нису успели да се уједине, а да се ту ради и о проблемима међусобне сарадње.

„Они сви потичу из једне партије која је имала врло озбиљну историјску улогу и она је исцепкана на фронцле и као таква наравно да не може да буде јака. То је врло често са странком у којој има доста интелектуалаца. Пропустили су историјску шнасу да врате на сцену озбиљну социјалдемократску странку”,рекао је Богосављевић, додајући да не види како би та шанса могла да се реализује без повлачења лидера.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh