Gradovi

Bolja obuka i veća saradnja projekta Policajac u zajednici

Policija želi veću saradnju sa građanima kroz projekat „Policajac u zajednici“, međutim za to je potreban viši nivo obuke policijskih službenika i snažnija saradnja sa lokalnom samoupravom, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

BEOGRAD – Policija želi veću saradnju sa građanima kroz projekat „Policajac u zajednici“, međutim za to je potreban viši nivo obuke policijskih službenika i snažnija saradnja sa lokalnom samoupravom, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da MUP radi na sprovođenju projekta „Policajac u zajednici“ zato što građani Srbije žele policiju koja je ozbiljna i efikasnija i koja u rešava njihove akutne probleme.

Za to nam je potreban viši nivo obuke policijskih službenika, kao i snažnija saradnja sa lokalnom samoupravom, objasnio je Stefanović i dodao da je maltene morao da moli predsednike opština da formiraju Savet za bezbednost.

Prema njegovim rečima to je prva karika za saradnju sa građanima, pošto bi kroz te savete lokalna samouprava identifikovale glavne probleme u svojoj zajednici na kojima bi policija radila.

„To nije lako rešiti samo pisanjem po papiru, već je potrebna veća motivacija policijskih službenika i angažovanje njihovih starešina, kao i jasni kriterijumi šta je potrebno za napredovanje u policiji“, rekao je Stefanović i poručio da se radi na izradi tih kriterijuma, koji će biti objavljeni u odgovarajućim pravilnicima.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh