Gradovi

Bombaš-samoubica ubio najmanje devetoro u Pakistanu

KVETA – Devet osoba je danas ubijeno, a više od 35 ranjeno kada se bombaš-samoubica na biciklu razneo u blizini kamiona sa pripadnicima bezbednosnih snaga u gradu Kveta na jugozapadu Pakistana, saopštili su zvaničnici.

Dvojica među ubijenima su pripadnici paravojnih snaga, dok su sedam civili, saopštila je policija na osnovu prvih izveštaja.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, prenosi AFP, podsećajući da su talibanski militantni aktivisti i separatističke grupe aktivni u tom regionu.

Napad je izveden ispred zgrade oblasnog suda u Kveti gde se nalazio kamion u koji su ušli vojnici posle rutinske bezbednosne patrole.

Prema prvim izveštajima eksperata za postavljanje bombi, eksploziv koji je napadač na biciklu aktivirao bio je težek 15 kilograma.

Kveta je glavni grad nemirne provincije Baločistan, gde je izbila pobuna separatista koja besni od 2004. godine, navodi francuska agencija.

AP Photo/Arshad Butt

Preview

Slide

Devet osoba je danas ubijeno, a više od 35 ranjeno kada se bombaš-samoubica na biciklu razneo u blizini kamiona sa pripadnicima bezbednosnih snaga u gradu Kveta na jugozapadu Pakistana, saopštili su zvaničnici. AP foto

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh