Novosti online

Бондов „астон мартин” из филма „Спектра” продат на аукцији за 3,1 милион евра

Предмети који су као реквизита или сценографски елементи коришћени у 24. филму о тајном агенту 007 – „Спектра”, понуђени су на продају у чувеној аукцијској кући „Кристи” у Лондону.

Компанија „ЕОН продакшенс”, која реализује филмове о Џејмсу Бонду, одлучила је да на продају понуди предмете из филма у режији Сема Мендеса, известили су светски медији.

На аукцији су највише пажње привукли Бондово одело које је дизајнирао Том Форд, ручни сат „омега” и, наравно, аутомобил „астон мартин ДБ10”, специјално израђен само за филм.

За потребе „Спектре” посебно је направљено 10 примерака тог аутомобила, од којих је осам оштећено током снимања или су толико уништени да више не могу да се возе по путевима, навели су британски медији. Понуђени „астон мартин ДБ10”, који се не налази у регуларној понуди реномираног британског произвођача, продат је за око 3,1 милион евра, пренео је Танјуг. Најнижа цена на аукцији за тај Бондов ауто, који је могао да достигне брзину од 305 километара на час, и на којем је и потпис глумца Данијела Крејга, била је 1,3 милиона евра (милион фунти), известио је Би-Би-Си.

Одело које је Крејг носио у филму продато је за 127.000 евра, пренела је Бета.

Још 14 предмета биће понуђено на добротворној интернет аукцији која ће трајати до уторка, међу којима су и четири сата која су се користила за време снимања, укључујући поменути „омега симастер 300” који кошта око 25.000 евра, као и прстен и маска тајне организације „Спектра”. „Мартини” шејкер и две чаше понуђени су за 3.500 евра.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh