Regioni

BOSNA TUGUJE ZA POGINULIM RUDAROM: Dva koraka su ga delila od spasa!

Ispred porodične kuće nekoliko automobila, kako od rodbine tako i iz Uprave RMU Banovići.

„Niko ne želi da daje izjave. Shvatite našu situaciju, u boli smo“, kazao je Zijad Šehić, brat stradalog.

U selu je potpuni muk. Komšije o Nerminu imaju samo reči hvale. Kažu da je bio vredan, i posebno pažljiv prema najmilijima.

„Bio je miran i povučen. Posebno se brinuo o svojoj majci, koja je s njim živela. Nermin je bio vredan. Kada je imao slobodnog vremena, obrađivao je zemlju. Velika tragedija zadesila je porodicu. Ostala su deca, siročad, sin i ćerka“, kazala je prva komšinica Safeta Kahvedžić.

Rudnik Banovići, Foto: Avaz.ba/A. BajrićRudnik Banovići, Foto: Avaz.ba/A. Bajrić

Na ulazu u upravu jame Omazići zastave su spuštene na pola koplja. Nerminovo telo iz jame izvukli su samo sto metara od kuće, gde s nalazi jedan od ulaza. Iza Šehića su ostali nezaposlena supruga Senida i dvoje maloletne dece, sin Emrah i ćerka Dženita. Uprava RMU Banovići zbrinuće porodicu Šehić i zaposliti suprugu njihovog tragično stradalog radnika.

Grupa rudara u kojoj je bio i nastradali Šehić radila je u novom hodniku, a postavljena podgrada bila je sveža.

„Došlo je do curenja sitnog materijala i brzog zatrpavanja poginulog i mašine. Četvorica su bili udaljeniji i izvukli su se, a nesretnom Šehiću nedostajala su dva-tri koraka da se spasi. Uzeli smo izjave radnika koji su s njim radili da bismo mogli utvrditi uzroke nesreće. Nastavljamo sa snimanjem mesta nesreće i ispitivanjem dokumentacije. To je novi hodnik, a građa postavljena u njemu je sveža. Utvrdićemo je li bilo greške u samom drvetu ili je do nečeg drugog“, kazao je federalni inspektor Nuraga Duranović.

Dženaza poginulom rudaru Nerminu Šehiću biće obavljena danas u 14.30 sati ispred porodične kuće, a sahrana će biti na mezarju Dijaci u Grivicama.

(Avaz)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh